Locuințe protejate Lupeni

Adresa: Lupeni, str. Viitorului, bl. G 18, jud. Hunedoara

Tel: 0254 / 560079

Fax: 0254 / 560079

 

 

Locuinţe protejate Lupeni are rolul de a asigura la nivel local aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială a persoanelor vârstnice prin menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor individuale pentru depăşirea unei situaţii de nevoie, în cazul în care persoana sau familia este incapabilă să o soluţioneze singură.

Unitatea are o capacitate de 50 de locuri, în sistem rezidenţial organizat pe module familiale şi are in componenţă 1 clădire, care cuprinde: dormitoare, camere de zi, club, iar la fiecare etaj  există bucătărie şi sală de mese, grupuri sanitare şi anexe. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie.

 

Locuinţe protejate Lupeni este o unitate rezidenţială pentru persoanele aflate în dificultate de pe raza judeţului Hunedoara. Conform standardelor de calitate stabilite de legislaţia în vigoare, în cadrul acestui centru se asigură următoarele servicii: condiţii optime de găzduire şi de hrană, îngrijire personală şi medicală, asistenţă socială, activităţi cultural – educative şi de socializare atât în interiorul centrului cât şi în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber; consiliere şi informarea asistaţilor şi familiilor acestora; acordarea de sprijin şi asistenţă în vederea prevenirii situaţiilor ce pun în pericol siguranţa persoanelor asistate; sensibilizarea comunităţii la nevoile specifice ale persoanelor asistate; colaborare cu biserica şi comunitatea.

 

 

Beneficiari:

Beneficiarii sunt persoanele aflate în dificultate care se găsesc într-una din următoarele situaţii:

  • nu au locuinţă şi nu se pot gospodări singure;
  • sunt lipsite de susţinători legali sau aceştia nu pot să-şi îndeplinească obligaţiile datorită stării de sănătate sau situaţiei economice şi a sarcinilor de familie;

Echipa centrului este formată din:

  • Coordonator centru;
  • Asistent social;
  • Psiholog;
  • Ergoterapeut;
  • Personal medical: medic, asistent medical, infirmieră;
  • Personal administrativ şi auxiliar