Centrul de plasament pentru copilul cu handicap Hunedoara PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 26 Februarie 2010 15:08
Adresa:Hunedoara, str. Ştrandului nr.  8 A,
Tel. 0254-748444
Persoană de contact : BRUTARU Carmen Adriana
 
Este un serviciu creat în cadrul Programului PHARE 1999 „Copiii mai întâi”. Prin acest proiect s-a contribuit la realizarea obiectivului - închiderea instituţiilor mari, de tip vechi (Centrul de plasament Păclişa - fostul spital NPI Păclişa) şi dezvoltarea unor servicii alternative de îngrijire a copilului.
 
 
Centrul de la Hunedoara are o capacitate de 30 locuri. În acest serviciu se oferă găzduire, îngrijire, asistenţă medicală de specialitate, terapie, recuperare, suport emoţional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă precum şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării socio-profesionale a copiilor / tinerilor care sunt separaţi de familia lor naturală pentru o perioadă de timp.
 
Centrul are un mod de organizare şi funcţionare conform cu viaţa reală de familie, iar activităţile care se desfăşoară au în vedere drepturile şi responsabilităţile copiilor / tinerilor găzduiţi în aceste servicii.
Toţi copiii de vârstă şcolară din cadrul serviciilor sunt cuprinşi într-o formă de învăţământ.
 
Beneficiari:
Copii şi tineri cu dizabilităţi separaţi temporar sau definitiv de familiile lor pentru care s-a instituit o măsură de protecţie specială – plasament conform Legii nr. 272 / 2004.
 
Personal:
Şef centru
Medic neuropsihiatru
Kinetoterapeut
Psiholog
Asistent social
Asistent medical
Educator specializat
Personal administrativ
 
 
          


 

Ultima actualizare în Joi, 28 Iunie 2018 07:19